Reviews

Opleiding Paramedisch Chiropodist bij Peduca. Een zeer complete opleiding waarin je echt een vak leert. De totale voetenzorg in theorie en praktijkuren (iedere les een dagdeel). Tijdens de opleiding loop je een korte stage, maak je casussen, maak je rapportages en stel je je eigen bedrijfsplan op. Vooral de uren met praktijkervaring is heel erg fijn. Kortom een totaalpakket zodat je instapklaar bent voor de praktijk in de voetenzorg als Paramedisch Chiropodist. Deze opleiding heeft mij heel veel nieuws gebracht,en ik ben blij met mijn keuze om als ondernemer hiermee te zijn gestart.

Astrid van Hoof-Nooijen

Ik heb Ria leren kennen als een geweldige vakvrouw. Niet alleen tijdens het lesgeven van de theorie, maar ook tijdens het begeleiden van de werkzaamheden in de voetenpoli. Hierdoor heb ik een gedegen kennis opgebouwd die mij nog elke dag van pas komt. Ik behoor tot de eerste lichting die met het diploma Paramedisch-Chiropodist de deur uit ging. In die tijd een hele nieuwe naam die af en toe wat uitleg nodig had, maar op het moment dat je kon vertellen wat het allemaal inhield en hoe uitgebreid de kennis was die je tijdens de cursus op had gedaan, was het vertrouwen snel gewonnen (al deden de "warme handdoekjes" tijdens een behandeling ook wonderen). Voordeel van de opleiding tot PAC is dat je met alle facetten van het vak kennis maakt en het ook echt in de vingers krijgt door veelvuldig te oefenen. Ook fijn zijn de stagedagen bij een podotherapeut en kennismaken met een andere pedicure, hierdoor kun je al een beetje een idee krijgen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Toen ik dan ook met mijn portfolio bij mijn werkgever aankwam, was die aardig onder de indruk van mijn kunnen. Later heb ik hetzelfde mogen ervaren bij mijn eigen cliënten in mijn eigen salon ; je voelt je zeker bij een goede basis en die basis heeft Ria mij zeker gegeven!

Monique de Groot

Na mijn eerste kennismaking, tijdens een open dag bij Peduca, sprak dit opleidingsinstituut me meteen aan en ben ik in september 2016 gestart met de opleiding Paramedisch Chiropodist. In het afgelopen jaar heb ik erg veel geleerd van Ria, een vakbekwame, enthousiaste en gedreven docent / PAC met een brok kennis en ervaring, ze weet waar ze over praat en staat voor haar vak pedicure-in-de sector zorg oftewel Paramedisch Chiropodist. Je wordt goed en professioneel opgeleid door de combinatie van duidelijke, leerzame theorielessen en de praktijklessen in eigen voetpoli, van het begin af aan worden verschillende klachten en “probleem” voeten behandeld, onder begeleiding van Ria, waar je veel van leert. De opleiding wordt gegeven in een kleine groep waardoor er een hele prettige en betrokken sfeer heerst. Kortom; ik ben blij dat ik de keuze voor Peduca heb gemaakt en ben ervan overtuigd dat ik na het afronden van deze professionele opleiding alle vaardigheden en kennis heb opgedaan die nodig zijn om het mooie beroep van Paramedisch Chiropodist te kunnen uitoefenen.

Astrid Janssen.

Er zijn zoveel opleidingen voor Pedicure dat je in het begin door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dan ook als beginnende Pedicure echt moeilijk om de juiste opleidingskeuze te maken. Ik heb met mijn opleiding dan ook in eerste instantie een verkeerde keuze gemaakt. Na een half jaar was ik niet tevreden over wat ik daar geleerd had tijdens de theorielessen. In overleg met de directie van de opleiding mocht ik, kosteloos het eerste halfjaar, in een andere vestiging de opleiding opnieuw volgen. Ria Snelting gaf me destijds bij die opleiding praktijkles. Ria wilde heel graag op een andere manier lesgeven maar dat kon niet binnen de opleiding waar ze toen werkte. Om dit te verwezenlijken is zij toen de Opleiding Peduca gestart. Gezien het feit dat ik een enorme fan was van de manier waarop Ria les gaf, heb ik na mijn basisopleiding alle modules bij Peduca gevolgd. Ria geeft i.v.m. haar dyslectie meer in een beeldende vorm les. Heel veel plaatjes en diepere uitleg. Dit heeft mij enorm geholpen om de leerstof beter te begrijpen. Ook de kleinere groepen maakte het zeer aangenaam. Meer persoonlijke aandacht! De locatie in Oss was ook lekker dichtbij voor me. Nu ben ik Paramedisch Chiropodist en zeer blij dat ik bij Ria in Peduca te Oss mijn opleiding heb mogen afronden. Daarnaast ben ik lid van Stipezo en geregistreerd in het Register Paramedisch Voetverzorgers. Peduca te Oss is echt een geweldige opleiding. Ze hebben regelmatig opendagen daar dus laat je eens informeren…

Theresa van den Heuvel-Heijmans

Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat de sfeer goed was met de opendag, de klas is niet te groot waardoor de juf goed aandacht kan geven aan de leerlingen. 's Morgens heb je theorie en 's middags heb je praktijk, je hoeft niet zelf voor modellen te zorgen. Dat doet de School zelf. Erg fijn is dat! Groetjes anke

Anke

Mijn naam is Monique en ik volg op dit moment de opleiding Paramedisch Chiropodist bij Peduca. Mijn ambitie om iets voor mezelf te beginnen , heeft mij altijd bezig gehouden. Dankzij mijn zus, welke jarenlang ook dit beroep heeft uitgevoerd, heb ik een jaar geleden het besluit genomen deze weg in te slaan. Nadat ik een aantal opleidingsinstituten had vergeleken, kwam ik uit bij Peduca. De professionaliteit die men uitstraalde, alsmede de gemoedelijkheid die er heerste, gaven mij de doorslag. Ik kan gerust zeggen dat ik de beste keuze heb gemaakt! Men krijgt zeer uitgebreide lesstof voorgeschoteld en daarnaast elke week een middag in de praktijk (voetenpoli) waarbij men ontzettend veel ervaring kan opdoen en waar een ongedwongen en gezellige sfeer hangt! Kortom, een opleiding voor een gegarandeerde toekomst! Ik hoop dat ik je hiermee wat op weg kan helpen.

Monique van Cleef

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Peduca in Oss. Daar wordt je opgeleid tot Paramedisch chiropodist. Ik wist eerst niet wat dit allemaal inhield. Ik had het idee dat je overal goed opgeleid zou worden als pedicure. Maar daar kwam ik al snel achter dat dit niet zo is. Bij Peduca wordt je opgeleid door Ria Snelting ook oprichtster van de brancheorganisatie Stipezo. Ria Snelting heeft al zoveel jaren ervaring in het begeleiden en opleiden van leerlingen, dat ze weet waar ze het over heeft. Je doet bij haar al heel veel ervaring op met probleemvoeten, omdat zij een eigen praktijk bij de opleiding heeft waar je zelf aan de slag kunt om ervaring op te doen. Ik heb nu zelf een praktijk waar mensen komen met probleemvoeten en ervaar nu zelf dat ik door mijn opleiding bij Peduca al een flinke voorsprong heb om meteen met echte probleemvoeten aan de slag de kunnen gaan. Daarbij komt ook nog dat je, nadat je de opleiding volledig hebt afgerond, altijd nog bij Ria Snelting om raad kunt vragen. Ze begeleidt je zelfs nog na je opleiding, zelfs enkele jaren later nog. Dat is iets wat ook heel fijn is omdat als je zelf je eigen praktijk start, je er toch alleen voor staat. Dan is het altijd fijn als je nog iets kunt vragen aan iemand met heel veel ervaring. Wil je pedicure worden in de zorg, ga dan zeker eerst informeren bij Peduca in Oss. Heel veel succes, Karin van der Linden

Karin

Onderwijs bij Peduca is: Les krijgen van Ria, een ervaren docent met vele jaren werkervaring uit de praktijk, die met toewijding haar leerlingen 1 dag in de week en dat 1,5 jaar lang klaarstoomt tot een zelfverzekerde en zelfstandige Paramedisch Chiropodist! Een groot pluspunt is de voetenpoli, waar je vrijwel meteen start met de praktijk en daardoor vele uren werkervaring opdoet. Kortom, onderwijs bij Peduca, ik zeg Ja!

Marina

Hallo, mijn naam is Annelies en ik volg op dit moment de opleiding tot paramedisch chiropodist (PAC). Ik heb voor de opleiding bij Peduca gekozen, nadat ik mezelf eerst goed geïnformeerd had bij verschillende opleidingen, vanwege de uitgebreide lesstof en professionaliteit die deze opleiding biedt. Jaren geleden heb ik al het basisdiploma pedicure behaald en daar enkele jaren actief mee gewerkt. Daarna heb ik het ook weer jaren naast me neergelegd vanwege andere drukke werkzaamheden. Op een gegeven moment was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging en zag ook dat er op het gebied van voetverzorging veel veranderd was. Omdat ik wel graag het werk dat ik doe, goed doe, heb ik ervoor gekozen om me te laten scholen tot PAC. Ook vind ik dat als je met mensen (voeten) werkt, en deze mensen hun zorg aan jou toevertrouwen, je goed moet weten waar je mee bezig bent. Na een gesprek met Ria van Peduca, wist ik dat dit de goede opleiding voor mij is. Dat blijkt nu ook in de praktijk! De lessen worden gegeven in een kleine (fijne:-) )groep door een lerares met veel kennis van zaken. In de middag heb je praktijk en het fijne daarvan is dat je veel verschillende zorgvragers ziet met verschillende voetproblemen. Het is ook erg fijn dat je niet zelf hoeft te zorgen voor iemand die ’s middags daarvoor tijd vrij moet maken. Tijdens de opleiding krijg je goede theorielessen en voldoende praktijkervaring zodat je, als je het diploma behaald hebt, met vertrouwen in dit vakgebied kunt gaan werken!

Annelies
Zelf een reactie achterlaten?

Vul het onderstaande formulier in. Uw reactie wordt zichtbaar zodra deze is goedgekeurd